Lindorme vokser hurtigt, og kan opnå enorme størrelser. De største kan omslutte en kirke syv gange eller mere. Lindorme har variere i  udseende. Nogle er bleggule, skællede og med få, stive røde hår. andre lindorme er mørke. Nogle lindorme har to stumpede ben

Lindormen

Lindorme kommer til verden på en grusom måde. De klækkes som larver i hasselnødder, men bliver først til lindorme når nødden spises af et menneske. Larven vokser sig stor inde i mennesket, og suger al kraft og fylde ud personen indtil den en dag støder hårdt mod hjertet, så værten dør. Larven vokser videre inde i liget efter begravelsen til der ikke er mere tilbage. Herefter graver den videre i kirkegården muld, og følger den søde lugt af død og fordærv til en ny kiste. Her ligger den og gnaver i ligene og trækorsene og vokser sig større og større.

Lindormen ynder særligt at slå ring om kirken, så den dermed forhindrer folk i at komme ind til gudstjeneste. Bliver den stor nok til at bide sig selv i halen, vil kirken styrte i grus.

Det siges at lindormen opsuger mange af jordens hemmeligheder mens den gnaver i jordens rødder. Derfor er lindorme særligt eftertragtede af troldkvinder, der ønsker at udvinde hemmelighederne ved at koge kraften ud af ormen i en særlig heksebryg. Alene det at slikke på lindormens skind skulle åbenbare hemmeligheder om planter, stenarter, kurering af sygdomme og meget mere.

Hvor vidt lindorme og dværge har nogen forbindelse vides ikke, men de hører begge til underverdenen og jordens hemmeligste væsner.

Besejrede lindorme er ofte blevet dækket til med sten, så de danner lange stendiger i landskabet. Man ved derfor aldrig om man kigger på et almindeligt markskel eller en ormegrav.

Tegn på lindormens tilstedeværelse er, at kirkegårdens grave synker sammen. Hvis den søger ud mod markerne vil kvæget pludselig begynde at forsvinde sporløst og græsset vil blive svedent i et langt spor i landskabt.

Vættekræfter

✡ Modsat drager, der spyr ild, er lindormens våben dens frygtelige gift eller eder, der brænder og ætser.

✡ Hvis lindormen vokser sig så stor, at den kan slå ring om en kirke og bide sig selv i halen, vil kirken styrte i grus.

Beskyttelse mod lindormen

✝ Selvom en fuldvoksen lindorm er svær at besejre, så finder der en måde som ikke kræver at man selv går i kamp med den. I et år skal man opflaske en tyr på ren komælk til den vokser sig så stærk, at den kan sendes mod lindormen. Lykkes det ikke, må man prøve igen. Et godt tegn på at tyren er blevet stærk nok, er at den kan ridse eller flække en kæmpesten med sine horn.

✝ En anden metode kræver mere mandsmod. Man bygger et stort bål og lokker lindormen ind i bålet ved at ride foran.