Gammel troldJeg hedder Jørgen Bech Pedersen og er kandidat i Biblioteks- & Informationsvidenskab fra Danmarks Biblioteksskole (nu Det Informationsvidenskabelige Akademi). Til dagligt arbejder jeg ved Silkeborg Bibliotekerne. Min uddannelse og arbejde har givet mig gode forudsætninger for at søge- og skaffe de releveante kilder som denne side bygger på.

Tegning og illustration er min livslange passion, og flere af min illustrationer kan i øvrigt ses på mit onlinegalleri bechart.dk

I de senere år er jeg blevet mere og mere fascineret af den nordiske folketro og de traditioner, som udspillede sig i 1800 tallets samfund på landet. Folketroen var tæt vævet sammen med et hav at traditioner og ritualer, der som hovedregel skulle sikre årets høst og beskytte mod sygdom og ulykke. Det er hele dette samfund som interesserer mig dybt.

Da jeg i midlertid ikke har en uddannelse i folketrosstudier, så er jeg naturligvis interesseret i at høre fra fagfolk, der kunne have interessante rettelser eller tilføjelser til denne side. I skal være velkomne til at kontakte mig på info@bechart.dk.